Életmentő App

Az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország által bevezetett mobilalkalmazás tartalmazza a felhasználó profilját a legfontosabb adataival (gyógyszerérzékenység, ismert betegség, kezelés, legközelebbi hozzátartozó), melyek a segélyhívással egyidőben a mentésirányítóknál is megjelennek. Az applikáció további előnye, hogy a GPS-en keresztül pontos helymeghatározást küld el a mentőknek.

Az alkalmazás hasznos segítséget nyújt a legközelebbi sürgősségi osztály, háziorvosi ügyelet, gyógyszertár megtalálásban is. A felhasználó külföldön is tud segítséget kérni: az app automatikusan abba a központba irányítja, amelynek a vonzáskörzetében tartózkodik.

A mentők nem csak a bajbajutott személy tartózkodási helyét, hanem telefonjának töltöttségi szintjét is látják, ami a készülék lemerülése esetén hasznos információval szolgálhat. A chatbot funkciónak köszönhetően az alkalmazást érintő telepítési és felhasználási kérdésekkel kapcsolatban hatékonyabban jutnak információhoz a felhasználók, emellett a chatbot kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja.

Az applikáció letölthető Androidos és iOS-es készülékekre egyaránt.