A bölcsődei kapacitás növelése férőhely bővítéssel Tatán

Tata Város Önkormányzata 364,2 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el a bölcsődei kapacitás bővítésére a településen.

A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a város lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való nagyobb arányú hozzáférésének megteremtésére irányul egy új, 36 férőhelyes bölcsőde létrehozásával.

A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a településen jelenleg jóval kisebb a rendelkezésre álló bölcsődei kapacitás, mint a lakossági igény a bölcsődei szolgáltatások iránt.

 

A beruházás műszaki tartalma:

Tata Város területén zöldmezős beruházás keretében Tata, 15324 hrsz –ú ingatlanon új, melegítőkonyhával felszerelt, 487 m2 alapterületen bölcsődei épület épül, amely 36 férőhellyel fog rendelkezni, kizárólag bölcsődei szolgáltatás ellátását végzi 3 csoportszobában egyenként 12 fővel.

Az épület hagyományos építésű falazott, magastetős kialakítású lesz. Műanyag, hőszigetelt nyílászárók kerülnek beépítésre. A helyiségek burkolatai jól tisztítható lapburkolat (gres, kerámia) lesz, vizes helyiségekben ajtómagasságig csempeburkolattal, csoportszobákban pvc, irodákban laminált padló készül. Az építési előírásoknak megfelelően az új épület meg fog felelni a jelenleg hatályos, szigorú energiafelhasználási körülményeknek, a gépészeti és elektromos kialakítás mai, korszerű energiatakarékos eszközökkel, berendezésekkel kerül megtervezésre a bölcsődei gyermekek életkorához, testméretéhez, szükségleteihez igazodóan.

Az ingatlan elé akadálymentes parkolót is magában foglaló 9 férőhelyes merőleges parkoló épül és a bejárati járda mellé kerékpártárolót is kialakítunk.

A fejlesztéssel teljes körű akadálymentesítést is megvalósul. Ennek köszönhetően a mozgásban korlátozott szülők számára is lehetővé válik, hogy gyermekeikkel bejussanak az intézménybe.

A kivitelezés mellett bútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a bölcsőde számára a támogatásból.

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése 364 217 361 Ft.

A fejlesztést követően a településen 13 új munkahely létesül (1 fő tagintézményvezető, 6 fő kisgyermeknevelő, 3 fő bölcsődei dajka, 1 fő gazdasági ügyintéző, 2 fő konyhai kisegítő).

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű bölcsőde lesz, ahol biztosított lesz a településen élő 1 évesnél idősebb, de még nem óvodáskorú gyermekek napközbeni ellátása.

 

Híradásainkból:

Támogató – Közreműködő Szervezet

Kedvezményezett:
Tata Város Önkormányzata
2890 Tata, Kossuth tér 1.
Tel.: 06-34-588-616,
Fax: 0634-587-090
E-mail: jegyzoititkarsag@tata.hu

Letölthető dokumentumok