Fenntartható munkaerő biztosítását szolgáló rendszer autóipari és technológiai szektorok számára

A projekt célja, hogy célzott szolgáltatásokat biztosítson az oktatási intézmények által biztosított ismeretek és készségek, illetve a Pons Danubii régió autóipari és technológiai ágazataiban magasabb hozzáadott értéket képviselő termelő és fejlesztő vállalatok elvárásai közötti jobb kohézió érdekében. Két fő pillére:

(1) A Tata Duális Képzőműhely Tata Város Önkormányzata eszközberuházásában valósul meg, új gyakornoki helyszínként szolgálva Bláthy Szakgimnázium és a célterület egyéb szakképzési intézményei számára. Fő funkciói az anyagvizsgálati labor, a tervezés és a prototípus készítés, valamint a bemutatás és vizualizáció lesznek.

(2) A Selye János Egyetem és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányzati Hivatal a pályaorientációs szolgáltatásokat fejleszt a következő területeken: online szolgáltatások fejlesztése; pályaorientációs események megvalósítása; interjú-szimulációs „job room-ok” kialakítása. A két szervezet a szolgáltatásokat közösen fejlesztik, és végrehajtásuk összehangolásával biztosítanak hozzáférést a célcsoportok számára a teljes célterületen.

A projekt végső soron egy, a minőségi helyi munkaerő-utánpótlást fenntartható módon biztosító rendszert valósít majd meg a magasabb hozzáadott értéket képviselő termelő és fejlesztő vállalatok számára. Ennek eredményeként a szakképzési és a felsőfokú képzési kínálat közelebb kerül a piaci és iparági elvárásokhoz, erősödik az oktatási intézmények és vállalkozások közötti gyakornoki együttműködés, korszerű eszközök támogatják a szakképzést és a felsőoktatást, és javulnak az általános munkakeresési készségeket.

Bővebb információkért látogassa meg a www.skhu.eu honlapot.

Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

Letölthető dokumentumok