A tatai Angolpark rehabilitációja

2009. augusztusában Tata Város Önkormányzata a 115/2008./V.7./, 183/2008./VI.25./ számú határozata alapján az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-dunántúli Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „A tatai Angolpark rehabilitációja” címmel. A KDOP-2007-2.1.1/B jelű pályázatot 2009 szeptemberében támogatásra érdemesnek ítélték.

A projekt időtartama
Kezdőnapja:   2009. 11. 01.
Zárónapja:      2015.06.30.

A projekt finanszírozása:

Elszámolható költségek: 525.627.806,-Ft
Támogatás: 430.559.014,- Ft

A projekt összefoglalója:

A projekt a város turizmus fejlesztését szolgálta, a pályázati forrásból elinduló fejlesztés az Angolpark szinte teljes területét érintette. Felújításra kerültek a park útjai, padjai, tájékoztató táblarendszer épült ki, megújult a közvilágítás. Felújításra került a Kiskastély épülete, az épületben található freskó egy része és egyéb falfelületek restaurálásra kerültek. A szabadtéri színpad is megújult, a színvonalas hangtechnika, az újjáépített nézőtér, mely bővíthető mobil ülősorokkal, akár 1800 főt befogadó rendezvényt is ki tud szolgálni. Az átalakítással az új színpad végre igazán alkalmassá vált sokszínű szabadtéri színházi, zenei, táncművészeti és egyéb kulturális esemény szervezésére.

Az elnyert támogatásból megszépült a kerti sétány, mely új burkolatot, bútorokat és közvilágítást kapott, hogy még vonzóbbá tegye a helyszínt az ide látogatók számára. A park felújításával egy időben a Sport utca és a Baji utca egy szakasza is fejlesztésre került. Az utak egy szakasza új burkolatot kapott, parkolóhelyek kerültek kialakításra.

 

angolpark_rehab_100622

angolpark_rehab_100622

 

Megnyílt a Cellarius Tatai Kincsesház

Új pompájában várja látogatóit az Angolpark

Befejeződött az Angolpark rehabilitációjának második üteme

Lezárult az Angolpark felújításának első üteme

Megnyílt a herendi kiállítás a Kiskastélyban

Második üteméhez érkezett az Angolpark felújítása

Az Angolkert kincsei – konferencia

Tata és Herend a közös értékek mentén

Átadták a szabadtéri színpadot

Szépül az Angolpark

Megkezdődik az Angolpark rehabilitációja