Tata Kocsi úti és Dózsa György utcai kerékpárút építése

A beruházás célja a biztonságos kerékpáros közlekedés megteremtése, különös tekintettel a gyermekek és a kisiskolások védelmére.

A pályázati forrás minél jobb kihasználása érdekében a Közép-Dunántúli Operatív Program KDOP-2009-4.2.2 kódszámú pályázatára Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése értelmében a Kocsi út hiányzó szakasza és a Dózsa György úttal párhuzamos kerékpárút került benyújtásra.

 

A projekt időtartama  
Kezdőnapja: 2010. május 26.
Zárónapja: 2010. szeptember 30.
A projekt finanszírozása  
Támogatási intenzitás: 85%
Önerő: 31.477.541,- Ft
Támogatás: 52.305.228,- Ft
Projekt összes költsége: 83.782.769, Ft

 

A projektben Tata belső, közlekedési célú kerékpáros gerincútjának 1.108 m hosszú szakasza épült ki, mely mindkét végpontján integrálódik meglévő, vagy fejlesztendő kerékpárutakhoz. A tatai nyugati folyosó része az országos törzshálózat részeként kijelölt Vértes Kerékpárútnak, kapcsolatot teremt a Felső-Dunamente kerékpárút és a Délnyugat-Magyarország kerékpárút között.

Az Ipari park a város fő foglalkoztatója. Jelentős munkahelyteremtő és megtartó képessége, területi koncentrációja, a lakóparkból és a városrészből a belvárosi oktatási, közigazgatási intézményekbe, kereskedelmi létesítményekbe irányuló nagy számú kerékpáros forgalom indokolta a városrész kerékpáros infrastruktúrájának a fejlesztését, baleset-megelőzési és esélyegyenlőségi szempontból is fontos. A Kocsi úti létesítmény az úttal párhuzamosan már meglévő közös gyalog- és kerékpárút folytatása a Dózsa György utcáig, majd egy rövid szakasz a Fellner Jakab téri buszforduló előtt. 4 szakaszra osztható. Az I-III. Szakasz a Kocsi úttal közel párhuzamos, az utolsó szakasz a buszforduló előtt halad.