Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál

A Tatai Városkapu Közhasznú Zrt.  által szervezett Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál a halgazdálkodás tatai hagyományait, a halfogyasztás kultúráját népszerűsítő gasztronómiai esemény csaknem két évtizedes múltra tekint vissza. A szombati, kora reggeli látványhalászat ismét különleges alkalmat kínál, melyen a nézők megismerhetik a tradicionális halászati eszközöket, a halfogás technikáját.

Igazi gasztronómiai élménnyel várnak minden kedves érdeklődőt a minden évben megrendezésre kerülő tatai Öreg-tavi Nagy Halászati ünnepre. A több napos őszi esemény minden évben sok látogatót csalogat Tatára, valamint a tóparti sétányra.Az Öreg-tó partjára az ország több pontjáról érkező halfőző mesterek a térségükre jellemző halászlevekkel, sült hallal várják az érdeklődőket, akik a kiváló halételekhez friss és zamatos neszmélyi borokat fogyaszthatnak.

A kulináris élvezetek mellé a fesztivál mindhárom napja színes szabadtéri kiegészítő programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt az elmaradhatatlan vásári forgataggal, színpadi műsorokkal, változatos gyermekprogramokkal, vidámparkkal és számos érdekes látnivalóval együtt.

http://www.tatainagyhalaszat.hu/