Tatai Patara

A Tatai Patara 1597 Törökkori Történelmi Fesztivált  2008 május óta minden évben megrendezi a ZOFI Rendezvényszervzeő Kft.  neves múzeumi szakemberek és történészek támogatásával     tisztelegve az 1597-es sikeres tatai ostrom és gróf Pálffy Miklós hadvezéri tevékenysége előtt. A történelmi fesztivál elnevezése a várostromkor használt haditechnikai újítás, a petárdaként is emlegetett patara nevéből ered.

A háromnapos fesztivál célja a hagyománytisztelet és értékteremtés, miközben olyan erényeket állít példaként, mint a bátorság, határozottság, hűség, céltudatosság és összefogás.

Tata törökkori életét, történelmi eseményeit idézi az eseménysorozat: a vár nagy ostromát játssza újra. Faltörők, bajvívók idézik fel a harcokat; tábordúlás, vízi ütközetek mutatják be a korabeli hadviselés kegyetlenségét. Eközben a várfalakon belül és kívül mindenki élheti egy kicsit a viharos múlt sokszor békésebb hétköznapjait, belekóstolva a reneszánszvilág ételeibe, italaiba, és persze megízlelve a kor divatját, muzsikáját is.

https://www.tataipatara.hu