Tatai Sokadalom

Tatán a magyar népi kultúra megőrzése érdekében évről évre megrendezik a Tatai Sokadalom fesztivált az Angolparkban. A népművészeti fesztivál és egyben találkozó a néptánc együttesek és népzenei koncertek mellett a kézműves termékek és a hagyományos ételek bemutatására összpontosít.

Maga a szó, sokadalom, a hajdani országos kirakodóvásárokat jelentette, s  ezt kívánja hangulatában megidézni a gazdag programokkal és  népművészeti tárgyakat felvonultató rendezvény.

Fő szervezője a Kenderke Néptánc Egyesület

A találkozón számtalan táncjáték, világi zene kerül bemutatásra. A gyerekeket is különleges programokkal várják, hiszen folyamatosan meseelőadásokat tartanak és a gyermekjátszók is kellemes kikapcsolódást ígérnek.

A programkínálatból is látszik, hogy a szervezők nem csak a felnőttekre, hanem a kicsikre is gondoltak, így a Tatai Sokadalom a családokról is szól. A látványos programok mellett érdemes Tata nevezetességeit is megnézni.

Programok: néptánc-, népzenei csoportok produkciói, népművész mesterek munkáiból kirakodóvásár, népi ínyencségekből kóstoló, kézműves- és színjátszó foglalkozások, íjászat, sokadalmi menettánc, baranta és zászlóforgatók, kóruspódium, bábszínház, kosár körhinta…., valamint ezen rendezvény keretében adják át a városi művészeti díjakat is.

http://kenderke.hu/