Víz, Zene, Virág Fesztivál

1993 óta minden évben június utolsó hétvégéjén rendezik a háromnapos fesztivált.

A Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország 10 legnépszerűbb fesztiváljainak egyike. Az Országos Fesztivál Szövetség által kiválóra minősített, Európai Fesztivál Szövetség által kitüntetett összművészeti kulturális esemény, mely az utóbbi években elnyerte a megyei Príma-díjat,  a Hungarikum-díjat, valamint az Európai Fesztiválszövetség minősítését is.

Majd három évtizedes története alatt családok százezrei szórakoztak kulturáltan, egyedülálló természeti és épített környezetben (tatai vár, Esterházy-kastély, Öreg-tó). A 3 napos rendezvényen egyedi művészeti kiállítások, virágkötészeti bemutatók, színpadi produkciók, különböző stílusú koncertek, ingyenes gyermek-vidámpark, a borkultúrát népszerűsítő „Borudvar”, az Öreg-tó vízfelületén „vízi parádé”, a víz fölött műrepülő show biztosítja az ide látogatók számára évente a kulturált szórakozást, kikapcsolódást, találkozási lehetőséget a családdal, barátokkal.

A fesztivál a megszokott gasztronómiai és zenei események mellett a nevében szereplő három elem köré épül, jól megkülönböztethető, egyedi arculattal rendelkezik: A víz maga az élet. A zene az emberiség közös nyelve. A virág az állandó újjászületés.

A rendezvény szervezője a Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület és Nonprofit Kft.

A fesztiválról részletesen a https://www.vizzenevirag.com/ honlapon olvashatnak.