Tatai Református Családi Bölcsőde Hálózat

Tatai Református Családi Bölcsőde Hálózat
Honlap:
E-mail:

refiboli@gmail.com

Mobil:

+36-30-228-0228
+36-70-703-2461

 

Csillag Családi Bölcsőde
Székhely:

2890 Tata Kocsi utca 13.

Férőhely:

8 fő

 

Virág Családi Bölcsőde
Székhely:

2890 Tata Kocsi utca 13.

Férőhely:

8 fő

 

Kiskenderke Családi Bölcsőde
Székhely:

2890 Tata, Kocsi utca 13.

Férőhely:

8 fő

A Tatai Református Családi Bölcsőde Hálózat Tata központjában, a Kocsi utca 13. szám alatt, jól megközelíthető helyen található, a református templom udvarában. A hálózat három családi bölcsődét ölel át: Csillag Családi Bölcsőde, Virág Családi Bölcsőde és Kiskenderke Családi Bölcsőde.

Családias, elfogadó, szeretetteljes környezetben várják a gyereket, kis létszámú, 8-8 fős csoportjainkba. Előtérbe helyezik a gyermekek egyéni igényeit, fejlődésükhöz igazítva, az alapvető gyermeki tevékenységeken keresztül ismertetik meg és fogadtatják el a keresztény értékeket. A gyermekek gondozását olyan pedagógusok végzik, akik maguk is ebben a szellemben élik életüket, így hitelesen tudják képviselni ezen értékeket a gyerekek előtt.

Saját játszóudvaruk van, amely a templom mellett lett kialakítva, védett, csendes környezetben. A családi bölcsődék nyitottak mindenki előtt. Szeretnék a rájuk bízott gyermekeket megkülönböztetett figyelemmel, feltétel nélküli szeretettel gondozni, nevelni. A kisgyermeknevelők az életkorhoz igazodva a különböző játéklehetőséget, tevékenységet kínálnak fel a gyerekeknek, amelyek segítik az értelmi, érzelmi, erkölcsi képességeiket a fejlődésben. Az önállóságra nevelést naponta gyakorolják. A gyermekekkel való együtt játszás során heti rendszerességgel énekelnek, mondókáznak, verselnek, báboznak, alkotótevékenységeket ajánlanak fel, igyekeznek a környezetüket minél jobban megismerni, és játékos tornát kezdeményeznek. A megvalósításban alkalmazkodnak a gyermekek igényeihez.

Lelkészük bibliai történeteket mesél és az eljátszásban a gyermekek szívesen bekapcsolódnak. Fontos, hogy önként és örömmel vegyenek részt a kisgyermekek mindenben.