Eötvös József Gimnázium és Kollégium

Név:

Eötvös József Gimnázium és Kollégium

Igazgató:

Barsi Éva

Cím:

2890 Tata, Tanoda tér 5.

Telefon:

+36-34-587-560

Fax:

+36-34-487-844

Honlap:

www.eotvos-tata.edu.hu

E-mail:

eotvos@eotvos-tata.edu.hu

OM kód:

201173

Fenntartó:

Tatabányai Tankerületi Központ

Cím:

2800 Tatabánya, Győri út 29.

Adószám:

15835516-2-11

Az Eötvös József Gimnázium Komárom-Esztergom megye legnagyobb múltra visszatekintő patinás közoktatási  intézménye. Fennállása több mint 250 éve alatt sokszor megváltozott a társadalmi-történelmi környezet és elvárás, de az itt folyó oktató-nevelő munkára mindenkor a szakmai igényesség és a diákok egészséges, sokoldalú személyiségfejlődését értéknek tartó pedagógiai szemlélet volt a jellemző.

A gimnázium a fennmaradását, fejlődését, eredményességét és hírnevét minden korban a kiemelkedő egyéniségekből álló tanári kar színvonalas munkájának köszönhette.

Büszkék diákjaikra, akik közül sokan országos hírű, elismert tudósok és művészek lettek, vagy kiváló szakember, felelősségteljes szülő és ember vált belőlük.

Az Eötvös József Gimnáziumban folyó nevelő-oktató munka színvonala méltó a hagyományokhoz. Diákjaik országos tanulmányi és sportversenyeken való sikeres szereplése, felvételi eredményeik,valamint kiemelkedő nyelvismeretük alapján az iskola a megye jóhírű gimnáziumai közé tartozik.Tudatosan vállalják a kor elvárásainak megfelelő természettudományos, matematikai, műszaki, informatikai és humán oktatás színvonalas megvalósítását, a sokoldalú tehetséggondozást és egy megyei tudásközpont megteremtését.

Pedagógiai programjukban azokat a célokat, feladatokat és pedagógiai elveket fogalmazták meg, amelyek meghatározzák iskolai munkát és biztosíthatják, hogy megőrizzék –esetleg felülmúljuk –eddig elért eredményeiket.

Letölthető dokumentumok