Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ

A Peron Tehetségközpont működtetője, fenntartója, üzemeltetője:

Peron Music Alapítvány

Képviseli:

Pap Tibor, a kuratórium elnöke

Cím:

2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.

Adószám:

18600698-1-11

Bankszámlaszám:

OTP Bank 11740009-20035547

Peron Tehetségközpont
Cím:

Tata, Tanoda tér 5/A.

Intézményvezető:

Pap Tibor

Mobil:

+36-20-437-8012

E-mail:

info@peronmusic.hu

E-mail:

suli@peronmusic.hu

A Peron Music Alapítvány

A Peron Music Alapítványt 6 magánszemély alapította 1993-ban a zeneművészet, a táncművészet és az ifjúság kreatív munkáinak fejlesztése céljából.

Az Alapítvány 1993 óta tevékenyen vesz részt szűkebb és tágabb környezetének támogatásában, fejlesztésben.

A Peron Music Alapítvány az 5 fős kuratórium mellett számos önkéntessel működik. Önkénteseink és kurátoraink között van hangmérnök, zenész, kommunikációs szakember, civil szakember, kulturális szakember, közgazdász, szociálpedagógus, tréner, stb…

Az Alapítvány az elmúlt közel harminc évben 25 alkalommal szervezett tehetségkutató fesztivált Tatabányán, 8 éve bevonta a tehetségkutató rendszerbe Székelyudvarhelyt, és az elmúlt három évben folyamatosan további településeket (Marosvásárhely, Kolozsvár, Vásárút, Magyarkanizsa és Beregszász), ezzel kialakítva a külhoni magyarok számára is a tehetségkutató rendszert. 20 éven keresztül működött Tatabányán a TAZ-Mánia Fesztivál, kezdeményezői és szervező voltak a tatai Fúzió Fesztiválnak a 90-es években. Öt éven át szervezte az In memoriam sorozatot, ahol egy hatalmas showműsor keretében, 450 ember előtt kellett ikonikus előadók (Kurt Cobain, John Lennon, Freddie Mercury, Elvis Presley, Michael Jackson) dalait feldolgozni a résztvevő helyi zenészeknek.

Hiszik, hogy zenélni különleges élmény, örömforrás, amely a test és a lélek számára is táplálék. Hiszik, amit a klasszikus zeneiskolák is vallanak: a zene mindenkié. Hiszik, hogy közös társadalmi felelősség az egyenlő esélyek megteremtése és biztosítása a zenetanulás területén. Ezért azon dolgoznak kollégáikkal, hogy mindenki szabadon eldönthesse, hogy a komolyzenén vagy a popzenén keresztül szeretne megtanulni zenélni. Ne azon múljon, hogy megteheti-e vagy sem.

Céljuk meghonosítani régiónkban az intézményesített könnyűzenei oktatást, és tehetséggondozást.

A Peron Music Alapítvány több, mint negyed évszázada dolgozik a tehetséggondozásban, amely időszak alatt számos programot és fesztivált, képzéseket, táborokat, valamint tanácsadásokat szerveznek. A tatai központ megnyitásával új korszak kezdődött történetükben.

A munka 2019 óta zajlik. Tanáraik, oktatóik szeretnék, ha minél több érdeklődő felkeresné őket, hiszen kortól függetlenül bárkit szívesen látnak, aki könnyűzenét szeretne tanulni.

Hiszik, hogy a könnyűzene a kultúránk része, értéket ad, közösséget szervez, és erősíti az egészséges énképet.

Oktatási módszereik

A Peron Tehetségközpont diákjai nem kapnak osztályzatot, így nem a minél jobb jegy a motiváció, hanem a tudásvágy.

Diákjaik egyéni célkitűzéseit figyelembe véve alakítják egyéni óráikat, maximális szakmaisággal.

A diákok az egyéni órákon kívül csoportos zeneelméleti órán és zenekari gyakorlati képzésen is részt vehetnek.

Fellépéseket szerveznek diákjaiknak, valamint diákjaik zenekarainak.

A zeneórákon kívül nyitott szakmai workshopokat, hangszerbemutatókat, és szakköröket is szerveznek (zeneszerzés, dalszövegírás, menedzsment, producálás, marketing, hangszeres, stb…).

Különféle zenei projektekben vesznek részt, melynek keretében dalokat dolgoznak fel, felveszik azokat, és videoklipet készítenek hozzá.