Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíj

Az Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíjalap létrehozását 2021 októberében jelentette be az önkormányzat és a Műdijó (Művészetekkel és Divattal a Jótékonyságért) Alapítvány, miután 2021. szeptemberben helyi vállalkozások, cégek részvételével jótékonysági estet szerveztek az alapítvány kezdeményezésére.

A Tatai Mecénás Közalapítvány pályázatot hirdet pályakezdő művészek, illetve felsőoktatási művészeti intézmény hallgatói részére, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.

Az ösztöndíj nem használható fel teljes mértékben szabadon, kifejezetten művészeti tevékenység megvalósítására vonatkozik. Pályázni lehet egyrészt eszközvásárlásra, amely az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülést, a szakmai fejlődést segíti (művészeti eszközök, kellékek, stb.), valamint költségtérítésre, amely segíti a pályázók eljutását a hazai és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, részvételüket az azokra felkészítő szakkörökre, táborokra (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj, részvételi díj stb.).

A támogatás Tatáról származó, a művészeti alap és/vagy középfokú végzettséget korábban itt megszerző fiataloknak, pályakezdőknek szól, akik öt évnél nem régebben fejezték be felsőfokú tanulmányaikat a művészet bármely területén, és országos vagy nemzetközi megmérettetéseken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el.

Az ösztöndíj odaítéléséről a végső döntést a Tatai Mecénás Közalapítvány kuratóriuma hozza meg. Egy évben legfeljebb két pályázó részesülhet a támogatásban.

Letölthető dokumentumok