Hajnalcsillag Tatai Református Óvoda

Intézményvezető:

Retkesné Kiss Mónika

Székhely:

2890 Tata, Kálvária utca 5.

Telefon:

+36-34-380-651

Mobil:

+36-20-434-9884

Mobil:

+ 36-20-311-2602

E-mail:

tatai.ovoda@reformatus.hu

Gyermeklétszám:

100 fő

A Hajnalcsillag Tatai Református Óvoda szép természeti környezetben, a Kálvária-domb lábánál, a Kálvária utcában található. Helyi óvodai nevelési programjukat az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjában és a Református Óvodai Nevelés Keretprogramjában foglaltakkal összhangban készítették el.

Bibliai történetek, napi áhítatok, imádságok színesítik a csoportok életét. A gyermekek elfogadó, érzelmi biztonságot nyújtó, családias légkörben élhetik mindennapjaikat. Ezt a vegyes életkorú csoport kialakítása is elősegíti, mert itt természetes módon jelenik meg a családias légkör.

A hozzájuk járó gyermekek a nap jelentős részét játékkal töltik. Ezen kívül énekelnek, rajzolnak, festenek, mesét hallgatnak, tornáznak, tapasztalás útján ismerkednek a természettel. Az iskolába készülő óvodások közül a rászorulók számára logopédiai-, és/vagy fejlesztőfoglalkozásokat, valamint gyógytestnevelés foglalkozásokat az intézményen belül biztosítanak heti két alkalommal, utazó logopédus, fejlesztőpedagógus, gyógytestnevelő közreműködésével.

Ezen kívül részesülhetnek a gyermekek moderntánc- és úszásoktatásban, valamint játékos angol nyelvhez szoktatásban. Különleges délutáni program az ovifoci (a Bozsik program keretében), nem csak fiúknak. A nagycsoportok a testvérintézmény, a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett Fürkész iskola-előkészítő komplex művészeti programban vehetnek részt. A családi délutánok jó alkalmat teremtenek arra, hogy a szülők bepillantást nyerjenek a kicsik óvodai életébe.

Letölthető dokumentumok