Öreg-tavi Kékszalag Vitorlás Verseny

Az Öreg-tavi Vízi Vitorlás Egylet által szervezett verseny célja, hogy lehetőséget adjon az amatőr vitorlázóknak vitorlásversenyeken való részvételre, tapasztalatszerzésre, és hozzájáruljon a versenyélet fellendítéséhez az Öreg-tavon.

A szervezők versenyzős (gyorsabb hajók) és túra (lassabb hajók) versenyosztályban várják a nevezéseket, A versenyen a tavon szél segítségével hajózásra képes hajókkal lehet részt venni. A versenypályát az Öreg-tó vízterületén kihelyezett pálya alkotja, a széljárástól függetlenül a Vágóhíd mólója és a gimnázium között telepített rajtvonallal és a vágóhídon és a célbója közötti célvonallal. A verseny az IYRR A3 függeléke szempontjából nem kategorizált rendezvény. A szervezők a verseny kezdetéig a változtatás jogát fenntartják, tapasztalt és tapasztalatlan versenyzők módosító javaslatait várják.

A versenyzős osztályban az a hajó nyer, amelynek legénysége szabályosan versenyezve a legrövidebb idő alatt teljesít három kört, a túra osztályban az a hajó nyer, amelynek legénysége szabályosan versenyezve a legrövidebb idő alatt teljesít két kört. Két kategóriában vándorkupa kerül kiosztásra, és mindkét kategóriában érmek (valamint a teknősbéka díj).

További információ:

Web: https://oregtotata.hu/index.php/hirek/71-xxvi-oereg-tavi-kekszalag-vitorlas-verseny

E-mail: acsa23@gmail.com