Ádám Sándor Sportcsarnok

Cím:

2890 Tata, Tanoda tér 5.

Telefonszám:

0634587560

Az Eötvös József Gimnázium sportcsarnoka 2016 szeptember óta viseli Ádám Sándor, az intézmény korábbi testnevelő tanárának nevét. Ádám Sándor 1955-ben kezdett el tanítani a tatai gimnáziumban, városunk sportéletének meghatározó alakja volt, aki számos sikert ért el hosszú pályafutása alatt. Büszke volt arra, hogy közel száz tanítványa választotta a testnevelő pályát. Az intézmény tantestületének elismeréseként 1992-ben Eötvös-érmet kapott, majd 1996-ban Tata Városáért kitüntetésben részesült. A tanár úr a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét 2001-ben vehette át, 50 éves pedagógusi munkájáért pedig 2005-ben kapott Arany Diplomát.

A létesítmény 2012-ben a Tatai Atlétikai Club, Tata Város Önkormányzata és a Tatai Környezetvédelmi Zrt. együttműködésének köszönhetően jelentős megújuláson ment keresztül. Az önkormányzat 30 millió forintból felújíttatta az épület tetőszerkezetét. A beruházás keretében új bevilágító kupolát helyeztek el, valamint a sportcsarnok teljes cserépfedésének cseréje is megtörtént, mely mintegy 1300 m2 nagyságú részt tesz ki, továbbá több helyen sor került az ereszcsatorna kijavítására is. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. támogatásával a balesetveszélyessé vált padlózatot új sportpadlóval váltották fel, új festést is kapott a csarnok, továbbá új eredményjelzőt szereltek fel és a hangosítási rendszert is korszerűsítették a nézők megfelelő tájékoztatása érdekében.

A csarnokban a kézilabdapálya méretű küzdőtér mellett egy oldalon egy kb. 300 fő fogadására alkalmas lelátó áll. Hat öltöző áll a sportolók rendelkezésére.