Grundpályák

Tata Város Önkormányzata 2018-ban nyújtott be sikeres pályázatot a Magyar Labdarúgó Szövetséghez az Országos Pályaépítési Program keretében, amely eredményeként az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokon két kisméretű, ún. grund, 14 x 26 méteres műfüves labdarúgópálya létesült a városban. Az egyiket 2020 nyarán adták át a Bacsó Béla utca 66./9. számú társasház mögötti területen, a másik 2020 végére készült el a Kazincbarcikai utcai játszótér mellett.

A pályákon 50 mm szálhosszúságú műfű szőnyeg található, fehér vonalazással. A pályák tartozéka két darab kézilabda kapu hálóval (300×200 cm), emellett 1,1 méteres focipalánk veszi körbe, s az érintett területek mesterséges megvilágítást is kaptak.

A futballpályákat az MLSZ építette meg, egyrészt a Perfekt Motorfelújítási Kft., a T-HR Kft., az FTK Kft. és az L-System Kft. által felajánlott TAO-támogatásból, másrészt önkormányzati önerő segítségével. A cégek így 37,6 millió forinttal, Tata Város Önkormányzata pedig 9,6 millió forinttal járult hozzá a pályák megvalósulásához.

A pályák pontos elhelyezkedéséről az Infotérkép segítségével tájékozódhatnak.