Sportparkok

Az elmúlt évek során több funkcionális, saját testsúlyos edzések kivitelezésére alkalmas helyszín létesült a városban, hogy újabb lehetőséget adjon a tataiaknak a szabadtéri mozgás élményének átélésére.

2017 őszén új „D” típusú sportparkot adott át az önkormányzat a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében. A Cseke-ligetben lévő szabadtéri sportpark gumiburkolattal ellátott 10×15 méteres alapterületen hat elemcsoportból 15 szabadtéri funkcionális edzésre alkalmas, saját testsúlyos gyakorlatok végzésére tervezett eszköz várja a mozogni vágyókat.

2018 őszén kezdődött meg két, egyenként 90 m2-es „C” típusú sportpark létesítése, melyek a Kazincbarcikai utcán és a Bacsó Béla út 66. számú lakótelepen, a meglévő játszóterek mellett találhatóak. A sportparkok tetővel védett burkolatán 2 fekvőtámaszozó és fellépő egység, 2 különböző típusú húzódzkodó, 1 hasizom-erősítő, 1 hátizomerősítő, 1 függeszkedő és 1 bordásfal található.

A három sportparkon kívül 2019-ben az Építők parkja megújulásával az Öreg-tó partján is létrejött egy 2500 m2-es fitneszpark és komplex sportpálya.

További kondiparkok találhatók még a Május 1. út 8. szám alatt, a Kazincbarcikai utcai játszótérnél és az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ épületénél. Ezek pontos elhelyezkedéséről az Infotérkép segítségével tájékozódhatnak.