Tatai Városkapu Sport- és Jégsátor

Cím:

2890 Tata, Kőkút köz 2.

Telefonszám:
06306617719
Web:

http://www.tataivaroskapu.hu/

A Tatai Városkapu Sport- és Jégsátor 2016 telén nyitotta meg kapuit a tataiak előtt a Kőkúti Iskola melletti sátorban. Már az első szezonban ötezer belépés történt a pályára iskolaidőn kívül, és több mint háromezer iskolás gyermek korcsolyázhatott térítésmentesen a testnevelés órák keretében.

A 17,5×38 méteres jégpálya létrehozása lehetővé tette azt is, hogy egy új, Tatán korábban még hagyományokkal nem bíró sportágat, a jégkorongot bevezessék, s a Hódy SE szárnyai alatt megalakulhatott a Tatai Hódok csapata a városban. A csapat kezdetektől versenyez a Magyar Jégkorong Szövetség által szervezett kispályás korosztályos bajnokságokban, 2021 óta a Győri Nemak ETO HC kihelyezett szakosztályaként működik.

Délutánonként a közönségkorcsolyáé a főszerep, majd este 8 után a jégkorongcsapat veszi birtokba a pályát. A 2018-19-es szezon óta minden szombaton jégdiscót rendeznek a pályán.

A műjégpálya mellett büfé található, ahol felfrissülhetnek a korcsolyázók, illetve korcsolya bérlésre és élezésre is itt van lehetőség.

A pálya novembertől február végéig tart nyitva.