Városi Tanuszoda

Cím:

2890 Tata, Kőkút köz 2.

Telefonszám:

06/34-588-190

E-mail:

kokutititkarsag@gmail.com

A Tatai Tanuszoda Tata Város Önkormányzata, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, valamint egy magánbefektető (KEREX Kft.) között 2007-ben létrejött szolgáltatási szerződés alapján épült meg, átadására 2008. december 20-án került sor.

A 129 m3-es 16m x 8,5 m-es medencében a víz 30 C-os, vízmélysége 70-120 cm, a medencetéri levegő 28 fokos, a páratartalom 45-65%. A medence feszített víztükrű, gépészete homokszűrős vízforgatással üzemelő, automata vegyszeradagolós rendszerű.

Az uszoda, átadása óta elsősorban a tatai kistérség óvodásainak és kisiskolásainak úszásoktatását szolgálja. A Tatabányai Tankerület kötelező úszásoktatási feladatait – az egyébként önkormányzati tulajdonában álló létesítményben – a 2016-ban megkötött használati szerződés alapján biztosítja.

Az úszásoktatásra órarend szerint beosztott óvodás és iskolás csoportok naponta reggel 8-tól délután 4-ig veszik igénybe az uszodát. Emellett rendkívül népszerűek a nyári szünidő ideje alatt az óvodásoknak, valamint a kisiskolásoknak szervezett úszótáborok, valamint a tanítási időn kívüli úszófoglalkozások.

A köznevelési intézmények uszodahasználatán felül a Tanuszoda ad helyszínt a Kőkúti Sasok D.S. E. úszó szakosztály edzéseinek, a városi gyógytestnevelési foglalkozásoknak, és itt zajlanak a Kistérségi Diákolimpia úszóversenyei is.