Vakok Állami Intézete Tatai Rehabilitációs Központja

Cím:

2890 Tata, Deák F. u. 5/B.

Telefon:

+36-1-872-9590

Telefon:

+36-1-872-9572

Telefon:

+36-1-872-9515

E-mail:

titkarsag@vakokintezete.hu,

E-mail:

kliens.koordinacios.iroda@vakokintezete.hu

A tatai komplex rehabilitációs központ a Vakok Állami Intézete új telephelyeként jött létre és nyílt meg 2015. novemberében a Deák F. utcában, 45 férőhellyel. A 2600 négyzetméteres épület mellett 8000 négyzetméteres terápiás kertet alakítottak ki. Közlekedés tanulására alkalmas övezetet létesítettek szilárd és laza burkolatú út, járdaszegély, rámpa és lépcső kialakításával, emellett konyha- és pihenőkertet hoztak létre.

A telephely főbb szolgáltatásai:

Rehabilitációs szolgáltatást nyújtó, bentlakásos intézmény.

Foglalkozási rehabilitációt előkészítő, fejlesztő felkészítés, ahol az informatikai tudás, személyiség, nyelvi és/vagy zenei önállóság, kézügyesség, kommunikációs és családi életre készítő, mozgás, íráskészség fejlesztése kerül előtérbe.

Elemi rehabilitációs szolgáltatás ambuláns jelleggel.

A központban, vagy a kliens lakókörnyezetében, elemi rehabilitációs keretében, szakembereik az alábbi modulokat tanítják:

Tájékozódás, mindennapos tevékenységek.

Közlekedés, számítástechnikai, kommunikációs eszközök használata.

Tapintható írás-olvasás, életvitelt segítő eszközök használata.

 

A fenti szolgáltatásokat kiegészítve, klienseik szociális és mentálhigiénés támogatást, foglalkozási rehabilitációt, egészségügyi ellátást és diétás tanácsadást vehetnek igénybe.

Képzési központként az intézmény feladata egyrészt a látássérült személyek ellátásában közreműködő szakemberek felkészítése, továbbképzése, másrészt a látássérült személyek munkaerő piaci esélyeinek növelése képzések szervezésével.

Az épület teljeskörűen akadálymentes.

 

Letölthető dokumentumok