Múzeumi szakemberek találkoznak Tatán a fenntarthatóság jegyében

„Fenntarthatóság és múzeumok a gyakorlatban” címmel rendeznek kétnapos nemzetközi szakmai műhelytalálkozót városunkban március 25-én és 26-án. A ma délelőtt megnyílt eseménynek a Tatai Vár és a Német Nemzetiségi Múzeum ad helyet.

Napjainkban már a múzeumok felé is elvárás, hogy kivegyék részüket a fenntartható jövőhöz vezető átalakulásban, és működésüket átgondolják a környezettudatosság jegyében. A szakmai műhely célja éppen ezért inspiráció nyújtása a mindennapi működéshez annak érdekében, hogy a hazai múzeumok érdemi módon vehessék fel a harcot a klímakrízis ellen. A hétfői megnyitón városunk nevében Rigó Balázs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, akik olyan témákban egyeztetnek, mint például a külföldi kezdeményezések és a hazai helyzetkép, környezeti fenntarthatóság a múzeumok napi gyakorlatában vagy a megújuló energiaforrások alkalmazása.

Az eseményre a Nemzeti Művelődési Intézet Petőfi Kulturális Programja keretében, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programsorozatának részeként, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával kerül sor, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) szervezésében, partnerségben a Kuny Domokos Múzeummal.