Népszerűek a városi műfüves pályák

Tata Város Önkormányzata megbízásából karbantartási munkákat végeztek a Bacsó Béla és a Kazincbarcikai utcai műfüves grundpályákon május 13-án.

Az éves karbantartás keretében felmérték a pályák állapotát, letisztították, felfésülték és feltöltötték őket, illetve kisebb javításokat is végeztek.

A Bacsó Béla út 66/9 szám alatti társasház mögötti területen a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen kialakított műfüves grundpályát 2020-ban adták át, tavaly pedig elkészült a másik műfüves grundpálya is a Kazincbarcikai utcai játszótérnél, ahol Purgel Zoltán alpolgármester elmondta: – A műfüves pályákat megszerették a tataiak, baráti társaságok, amatőr focicsapatok és gyerekek rendszeresen használják. A két pályát a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. heti rendszerességgel megtisztítja, azonban az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalható, hogy a pályákon és azok környezetében sok az eldobált szemét, üdítős palackok, sörös dobozok, egyéb hulladékok, a Kazincbarcikai utcai pálya borítását pedig sajnos ki is égették. Kérünk mindenkit, hogy ne szemeteljen, használjuk a pályákat tudatosan, vigyázzunk a környezetünkre! – hívta fel a figyelmet Tata alpolgármestere.