Nyári nagyrendezvényekről is szó esett a májusi vállalkozói találkozón

Május 8-án a Kiss Hotelben folytatódott az önkormányzat üzleti reggeli-sorozata a „Reggeli kávé a polgármesterrel”, mely a helyi gazdaságfejlesztési partnerségi program részeként hónapról hónapra várja a kis- és középvállalkozások képviselőit.

Az elmúlt időszakban többek között olyan témák álltak a vállalkozói találkozók középpontjában, mint például a digitális vállalatirányítás, a különböző támogatási lehetőségek, a Magyary-terv vagy a nonprofit és forprofit szféra együttműködése. A májusi eseményen „Költségcsökkentés okosan” – Épületautomatika rendszer a gyakorlatban címmel a Smart Home Tata Kft. tájékoztatóját hallhatták az érdeklődők, majd nyári rendezvények mutatkoztak be.

Michl József polgármester a helyszínen elmondta: – A mai téma az okos város építésének egyik eszköze volt arról, hogy hogyan lehet energiahatékonyan automatizálni a minket körbevevő eszközök használatát otthon vagy a munkahelyen, erre egy tatai cég fejlesztett ki okos megoldásokat. Emellett folytattuk azt a kezdeményezésünket, hogy találkozási lehetőséget nyújtsunk a különböző helyi nagyrendezvények szervezőinek és a vállalkozásoknak, támogatva ezzel az együttműködések, szponzorációk létrejöttét. A májusi találkozón az idén nyári események közül a Víz, Zene, Virág Fesztivál és a Tatai Szabadtéri Játékok mutatkozott be.