Nyílt napot tartott Tatán a Soproni Egyetem

Idén is nyílt napot szervezett a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban a Piarista Rendház épületében, január 20-án délután.

2017-ben kezdte meg működését városunkban a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ (KFKK), ahol az oktatás a Soproni Egyetemmel közös szervezésben indult el. Az egyetem nyílt napján Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezetője, a Tatai KFKK vezetője köszöntötte az érdeklődőket, hangsúlyozva, hogy az elérhető képzésekkel a hallgatók olyan diplomát, olyan képesítést, elmélyült tudást szerezhetnek, amelynek értékei az egész életüket meghatározzák.

A helyszínen Dr. Závoti Józsefné, a Soproni Egyetem docense és Dr. Simon István Ágoston, a Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatási dékánhelyettese tartott tájékoztatót. Dr. Simon István Ágoston a programmal kapcsolatban úgy nyilatkozott: – Már ötödik éve vagyunk Tatán, és két BA képzésen tanítunk, az egyik a Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapképzés a másik pedig a Gyógypedagógia Alapképzés tanulásban akadályozottak szakirányon. Ezeket szeretnénk indítani a továbbiakban is, és reméljük, hogy minél többen jelentkeznek majd, hiszen két hiányszakmáról van szó, a végzőseink elhelyezkedési aránya pedig 90 százalék fölött van.

A nyílt napon az érdeklődők egy kisfilm segítségével nyerhettek betekintést a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának mindennapjaiba, majd megismerhették a kar képzési portfólióját, részletes tájékoztatást kaptak a tatai képzésekről, a felvételiről, a jelentkezés módjáról, és a felkészülésről is.