Nyílt napra várta az érdeklődőket a Soproni Egyetem Pedagógiai Kara Tatán

Idén is Nyílt Napot szervezett a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara Tatán, az eseményre december 13-án került sor a Piarista Rendházban, a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban (KFKK).

Városunkban két alapképzés érhető el, a Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA, levelező tagozat valamint a Gyógypedagógia BA – tanulásban akadályozottak szakirány, levelező tagozat. A jelenlegi, 2022/23-as tanévben összesen 133 hallgató végzi tanulmányait a Tatai Képzési Központban, ahol 51 első évfolyamos tette le a Soproni Egyetem hallgatói esküjét szeptember 8-án. Köztük 44-en nyertek felvételt Gyógypedagógus, és heten Csecsemő és Kisgyermeknevelő Alapszakra.

A december 13-i eseményen Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezetője, a Tatai KFKK vezetője, valamint Dr. Simon István Ágoston, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatási dékánhelyettese köszöntötte az érdeklődőket. Dr. Simon István Ágoston elmondta: – A felvételizni szándékozók számára jó hír lehet, hogy a jövőben nem lesz követelmény az emelt szintű érettségi, ezért reméljük, hogy bátrabban jelentkeznek majd azok is, akik már a kisgyermeknevelésben dolgoznak, hiszen az eddiginél nagyobb szerepet fog kapni az egyetem az alkalmasság vizsgálatában. Emellett szívesen segítjük a hallgatóinkat, családbarát kar vagyunk, az oktatóink is hallgatócentrikusak, így a tanév során a gyakorlatban is sokat segítünk a képzéseken résztvevőknek a tudáshoz való hozzájutásban és az esetleg felmerülő nehézségekben.

A tatai Nyílt Nap programjában sor került a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar és képzési portfoliójának bemutatására és a felvételi eljárással kapcsolatos információk ismertetésére, emellett pedig a jövő hallgatói megismerkedhettek a Piarista Rendház épületével is.