Önkormányzati elismerésben részesült Lőrincz Dávid a megyei tűzoltónapon

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében rendeztek ünnepséget Szent Flórián és a tűzoltók tiszteletére május 5-én Tatabányán. A tűzoltók napja alkalmából minden évben sor kerül hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók elismerésére is. Az ünnepségen Michl József polgármester Tata Város Önkormányzata nevében részesítette elismerésben Lőrincz Dávid tűzoltó őrmestert, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állomány tagját, felelősségtudatos és kiváló szakmai munkájáért.

Lőrincz Dávid tű. őrm. 2015. júniusától dolgozik a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. Lőrincz Dávid méltatásában elhangzott, hogy kimagasló a gyakorlati ismeretekben való fejlődése, tapasztaltabb társai véleményét elfogadja, él a tanulás lehetőségével. Káresetek felszámolásánál megbízható és fegyelmezett, számos tűzesetnél és műszaki mentésnél bizonyította már rátermettségét, szakértelmét. Aktív tagja a műszaki mentő versenycsapatnak. Több ízben is részt vett megyei és országos versenyeken, műszaki mentő és szakmai versenyszámban csapatával képviselve a tűzoltóságot és a vármegyét. 2022. 05. 11-én részt vett Tatán, a Mikovényi utcában történt balesetnél, melynek során egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött. Egy személy ült a gépjárműben, aki életjelet nem adott, ezért a kiérkező egység megkezdte az újraélesztést, a sérültet végül mentőhelikopterrel szállították el.

Szívből gratulálunk az elismeréshez Lőrincz Dávidnak, neki és kollégáinak valamint az Agostyáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak is köszönjük a szolgálatot, munkájukhoz a jövőben is sok erőt és nagyon jó egészséget kívánunk!