Online egyeztettek a Ramsari Városok vezetői

Online egyeztetést tartott a Ramsari Városok Szövetsége október 28-án, az eseményhez  Tata Város Önkormányzata is kapcsolódott a Városházán.

Tata 2018-ban nyerte el a Ramsari Város címet, a helyi Ramsari területek  megóvása, rehabilitációja és turisztikai, oktatási, gazdálkodási szerepükben kialakított jó gyakorlata miatt. Ennek köszönhetően városunk tagja a Ramsari Városokat tömörítő szövetségnek, mely 2019-ben – akkor még személyes találkozó keretében – életre hívta a települések polgármestereinek kerekasztalát. Az azóta eltelt időszakban a személyes találkozásokra nem volt lehetőség, ám jövőre a tervek szerint már ismét közvetlen tapasztalatcserén vehetnek részt a szövetség tagjai. Rigó Balázs alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta: – Október 28-án egy technikai jellegű online egyeztetésre került sor az érintett települések között. Ennek egyik célja az volt, hogy elfogadjanak, illetve kialakítsanak egy stratégiai tervet, mely a Ramsari Városok Szövetségének jövőbeni működésére vonatkozik 2028-ig, emellett arról is egyeztettek, hogy meghatározzák a következő polgármesteri kerekasztalbeszélgetés témáit.

Tata Város Önkormányzata több témajavaslattal is készült az egyeztetésre a 2023-as találkozót illetően, például a vizes élőhelyek bemutatásának új lehetőségeivel kapcsolatban, valamint a vizes élőhelyeken megjelenő különböző invazív fajok kezelési módjait illetően.