Országos Diáktalálkozót rendeznek Tatán

A Pro Dotis Egyesület, Tata Város Önkormányzata és Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK) szervezésében Tatán rendezik az első Országos Diáktalálkozót április 21.és 24. között. Debrecentől Sárvárig lehetne megrajzolni a térképen az érkezett fiatalok településeit, iskoláit.

A találkozó a „Projektre fel” alcímet kapta. A diákok kreativitásán múlik csupán, hogy milyen ötleteket varázsolnak projektté, illetve ezen folyamat mellett megtanulják a projekttervezés menetét. A találkozó megvalósításához a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület nyújt számukra segítséget. Az esemény megnyitóján a Városháza dísztermében Michl József polgármester, Rigó Balázs, Tata ifjúságért felelős alpolgármestere, Borsó Tibor, a Komárom-Esztergom megyei Közgyűlés alelnöke és Lőrincz Anita, a Pro Dotis Egyesület elnöke köszöntötte a fiatalokat, akik Hadobás Zorkát, a Peron Tehetségközpont tanítványát is hallhatták.

2022-ben, az Európai Ifjúság Éve adja a lehetőséget az Országos Diáktalálkozó megszrvezésére. Tata első ízben házigazdája a négy napos rendezvénynek április 21. és 24. között. Az első napon városunk nevezetességeivel ismerkedtek meg a vendégek. Meglátogatták az Esterházy-kastélyt, a Kuny Domokos Múzeumot, valamint kisvonattal bejárták Tatát, az estét pedig a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban töltötték, a Piarista Rendházban.

Az idei találkozó fő célja, hogy a résztvevőket ellássa azokkal a gyakorlati ismeretekkel, amelyek segítségével képesek lesznek jól megalapozott és lendületes ifjúsági projekteket megvalósítani helyi közösségeikben.

A programban koncertek, közösségfejlesztés és játékos tanulás várja majd az esemény résztvevőit.

A megnyitón Michl József polgármester arra buzdította a fiatalokat, hogy jó közösségi projekteket, programokat álmodjanak meg a négy nap során, melyekben komfortosan érezhetik magukat és amelyek tovább viszik közös értékeinket. Borsó Tibor a jó gyakorlatokra, és az egymástól való tanulásra hívta fel a figyelmet, hiszen közösségben alkotni, közösségi értékeket hordozni a jövőben is fontos lesz. Lőrincz Anita azt emelte ki, hogy Tata szerethető város, a Pro Dotis Egyesület pedig örömmel vállalta partnereivel, hogy az ide érkező fiataloknak tartalmas kikapcsolódást biztosít.

(Szöveg: Cserteg István, Fotó: Tata Város Önkormányzata és Novotny Ákos)