Óvodapedagógusainkat és munkatársaikat köszöntöttük

Tata Város Önkormányzata november 17-én rendezte hagyományos Óvodapedagógiai napját, melynek helyszíne ezúttal az edzőtábor díszterme volt. Az eseményen a nyugdíjba vonuló kollégákat is méltatták.

A helyszínen Michl József mondott köszönetet a szakembereknek. A városvezető kiemelte – A szakmai munka, az elhivatottság mellett nagyon fontos, hogy a kisgyermekekkel foglalkozók saját magukat is építsék, csiszolják, mert nem lehet ezt a munkát anélkül végezni, hogy egészségesek maradjanak testben és lélekben egyaránt. Ezt a többletet csak a maguk számára tudják megadni, előteremteni, hiszen teljes valójukat, egész személyiségüket bele kell tenniük a munkájukba. Ehhez pedig szükséges a nehézségekkel, kihívásokkal való megbirkózási képesség, a mentális erő megtartása. Kívánom önöknek, hogy erre mindig találjanak időt, energiát, és örömet is vigyenek haza a munkából a mindennapjaik során.

Az eseményen Berecz András mesemondó előadóművész előadását hallhatták a résztvevők, majd ezt követően a nyugdíjba vonuló kollégáknak mondtak köszönetet. Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Vas Juditot, a Geszti Óvoda volt vezetőjét, Balogh Katalint, a Geszti Óvoda óvódapedagógusát, Hodák Erzsébetet, a Kincseskert Óvoda dadusát, Kovács Ferdinándnét, a Bartók Béla Óvoda konyhai kisegítőjét, Papp Lászlónét, a Geszti Óvoda agostyáni tagintézményének dajkáját, Varga Bélánét, a Bartók Béla Óvoda dajkáját, Zsebőkné Hidvégi Évát, a Geszti Óvoda agostyáni tagintézményének óvodapedagógusát és Ács Józsefnét, a Kertvárosi Óvoda Fürdő Utcai Tagintézményének óvodapedagógusát, akit a Belügyminisztérium Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismert el. Az emlékérem azoknak a nyugállományba vonuló, köznevelési intézményben dolgozó pedagógusoknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek, tanulók nevelése-oktatása érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek.

Szívből gratulálunk a nyugdíjba vonult óvodapedagógusoknak és munkatársaiknak, egészséges, aktív, örömteli éveket kívánunk nekik a jövőben!