Pályázati forrásból fejleszti tovább technikai hátterét a Tatai Televízió

Újabb technikai eszközökkel gazdagodott a Tatai Televízió, amely eszközállományát, technikai hátterét most egy nyertes pályázatnak köszönhetően tudta fejleszteni.

A Tatai Televízió Közalapítvány egy, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által kiírt, a közösségi státusszal rendelkező helyi televíziók műszaki hátterének kialakítását támogató pályázaton nyert el 5,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást. A pályázati kiírás 7.048.000 Ft-os bruttó összegű műszaki fejlesztést tesz lehetővé, a beruházáshoz 1,5 millió forint  önrészt biztosított az önkormányzat a közalapítványi finanszírozás céltartalékából.

Petzke Ferenc főszerkesztő, kuratóriumi elnök tájékoztatott arról, hogy a pályázatnak köszönhető beszerzés nyomán a Tatai Televízió archívumának rendszertechnikai hátterét, az élő közvetítések gyorsaságát és a stúdiómunka, illetve adás-lebonyolítás biztonságát javító eszközöket vásároltak, kiegészítve a városi kommunikáció hatékonyságát segítő audiovizuális eszközökkel.

Michl József polgármester a sikeres pályázat kapcsán úgy nyilatkozott: – Hálás köszönetünk a kormányzatnak, amely arra is gondol, hogy a kisebb vidéki stúdiók is kaphatnak támogatás. Tatának egy olyan televíziója van, amelynek munkatársai rengeteget dolgoznak azért, hogy a magas színvonalú technológiai háttér magas szakmai színvonalú tartalommal kapcsolódjon össze. A Tatai Televízió működését nyugodtan mondhatjuk sikertörténetnek, hiszen több mint 30 éve szolgálja a nézőket. Most, ennek a fejlesztésnek köszönhetően a város egyéb hírszolgáltatóival összekapcsolódva közösen arra törekszünk, hogy minél több hír, információ jusson el a tataiakhoz, minél jobb minőségben és minél korszerűbb műszaki háttér segítségével.

2020-ban ugyancsak egy sikeres pályázatnak, valamint az önkormányzat és a Tatai Televízió Közalapítvány támogatásának köszönhetően újulhatott meg a helyi televízió szerkesztőségi tere. A televízió által használt épületrészt leválasztották az Agostyáni úti irodaházról, korszerűsítették az elektromos és vízhálózatot és új, külön bejáratot létesítettek a szerkesztőséghez, amely energiatakarékos nyílászárókat kapott. A belső átalakításoknak köszönhetően elérhetővé vált a korábban külön épületszárnyban működő archívum is.