Peron 30 -Könyvbemutatóval zárult a Peron Alapítvány ünnepi programsorozata

A Peron Music Alapítvány, fennállásának 30. évfordulója alkalmából ünnepi programsorozatot hirdetett tavaly márciusban. Az elmúlt egy év eseményeinek, kezdeményezéseinek zárásaként február 23-án, a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban mutatták be az alapítvány történetének három évtizedét bemutató „30 Év Veled” című könyvet.

1993-ban Tatabányán indult el az ország egyik első könnyűzenei tehetséggondozással, tehetségkutatással foglalkozó civil szervezete, a Peron Music Alapítvány. Három évtizeddel később, a jubileum alkalmából 2023-ban elindították a Peron Zenei Tehetségalapot valamint a Peron Music Tehetségprogramot, azzal a céllal, hogy a tehetséges és szorgalmas fiatalok ne essenek el anyagi okok miatt a zenei fejlődés lehetőségétől. Tavaly márciusban klubkoncerttel is ünnepeltek, s a rendezvénysorozatot a „30 Év Veled” című könyv bemutatójával zárták.

Michl József polgármester az eseményen köszöntőjében felelevenítette a tehetségközpont tatai alapításának történetét, és megköszönte annak lehetőségét, hogy városunkban létrejöhetett a könnyűzenei oktatás bázisa, amit évtizedeken át tartó munkával alapozott meg az alapítvány. „Köszönöm a bizalmat, amivel Tatára hoztátok ezt az ötletet, mi pedig jó szívvel segítjük a közösséget, hiszen a helyszín biztosítása mellett az önkormányzat évről-évre anyagi támogatást is nyújt a tehetségközpont működéséhez” – mondta a városvezető.  A 2024-es esztendőre vonatkozó együttműködési megállapodást a könyvbemutatón írta alá Michl József és Pap Tibor, a Peron Alapítvány elnöke, a tehetségközpont vezetője.

A több, mint 150 oldalas „30 Év Veled” címet viselő kiadványt Cserteg István szerkesztette, s lapjain fotók, visszaemlékezések, történetek, szakmai gondolatok és összegzések során utazhatunk az alapítvány elmúlt évtizedeiben. Cserteg István és Pap Tibor a könyvbemutatón egy közös beszélgetés során osztotta meg érzéseit, tapasztalatait. „ A könyv titka a barátság, a sok munka, a közös élmények, és mindaz, amivé váltunk az elmúlt 30 évben….” hangzott el az eseményen.

Gratulálunk a Peron Alapítványnak, sok sikert, energiát kívánunk a folytatáshoz, jöhet a következő 30 év!