Petőfi Sándorról is megemlékeztek az idei tehetséggondozó művészeti táborban

Augusztus 12-én szombaton a hagyományos zárókiállítással ért véget az idei Tatai Tehetséggondozó Művészeti Tábor, melyet Tata Város Önkormányzata már 20. alkalommal szervezett meg tatai és Kárpát-medencei testvértelepüléseinkről érkezett fiataloknak.

Ebben az esztendőben a szépművészeti szekcióban 14, a kézműves szekcióban pedig 12 résztvevője volt a foglalkozásoknak, melyekkel kapcsolatban Sulyok Teréz festőművész úgy fogalmazott: – A tábor hete hosszú távon is ható inspirációt nyújt a fiataloknak, de emellett mi, tanárok is sokat tanulunk a gyerekektől.

A jubileumi, 20. Tatai Tehetséggondozó Művészeti Táborban Baracska Árpád (Szőgyén), Bontovity Anita (Magyarkanizsa), Gútay János (Tata), Gútay Jánosné (Tata), Juhász Tímea (Tata), Kormányos Kávai Lívia (Magyarkanizsa), Kóthay Péter (Tata), Nyilas Leonov Anita (Magyarkanizsa) és Sulyok Teréz (Tata) tartott foglalkozásokat. Az elkészült alkotásokat a szombati záróeseményen tekinthették meg az érdeklődők a Menner Bernát Zeneiskola hangversenytermében.

Az idei tábor tematikája érintette a Petőfi emlékévet, amely nemcsak az alkotásokban mutatkozott meg, ugyanis Gútay Jánosné vezetésével egy színdarab próbáit is megkezdték a táborozók. Az előadás Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmét mutatja be, a táborzárón ebből adtak elő improvizatív jeleneteket a fiatalok.  Az eseményen Michl József polgármester mondott köszöntőt, kiemelve, hogy bár a kiállított alkotások mindegyike egy-egy önálló kreatív darab, mégis érződik rajtuk a közös munka, a közösség hajtóereje.

A zeneiskola hangversenytermében, a tábor zárásaként Michl József, Tata polgármestere, Méri Szabolcs, Szőgyén polgármestere és Osgyáni Zsuzsanna, az önkormányzat nemzetközi kapcsolatokért felelős referense, a tábor fő szervezője adott át a résztvevőknek elismerő okleveleket és ajándékokat.