Regionális küldöttgyűlést tartott a Máltai Szeretetszolgálat Tatán

Április 9-én a Kiss Hotelben rendezték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Közép-dunántúli Regionális Küldöttgyűlését.

A Szeretetszolgálat regionális egységei évente értékelik a mögöttük álló esztendőben elvégzett munkát, valamint megtervezik a következő év feladatait. Bondor Lajos, a Közép-dunántúli Régió vezetője a küldöttgyűlésen elmondta: – A koronavírus járvány az elmúlt időszakban nagy megpróbáltatás volt a szolgálatnak is, hiszen a bentlakásos intézmények lakóit ugyanúgy el kellett látniuk. Emellett nagy terhet ró az Ukrajnából menekültek ellátása is a szervezetre. A Máltai Szeretetszolgálat Beregsurányban dolgozik, ahol 24 órában látják el a feladataikat, a segítők 12 órás váltásokban dolgoznak, köztük vannak tataiak is. Emellett változatlanul működtetik intézményeiket, a hajléktalan szállásokat, a napköziket, a családok átmeneti otthonait. A krízishelyzet láthatóan összekovácsolja az embereket, napról-napra érezhető a segítség, a támogatás – nyilatkozta Bondor Lajos.

A találkozón elfogadták a beszámolót és küldötteket is választottak, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a régiót, majd kötetlen beszélgetésen  értékelték az elmúlt évet.