Rendkívüli ülésen szavaztak a képviselők

Rendkívüli ülést tartott Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 2-án a Városházán. A helyszínen hat napirendi pontban szavaztak a képviselők.

Az ülésen először a Településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet jogszabályváltozás miatti módosításáról döntöttek, majd a Tatai Rend-ház Nonprofit Kft.-vel kapcsolatban egyeztettek. A Tatai Rend-ház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Acsainé Dávid Ágnesnek 2023. augusztus 14-én lejár a megbízatása, és korábban jelezte, hogy feladatát nem vállalja tovább. Michl József polgármester az ülés utáni sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban elmondta: – Acsainé Dávid Ágnes az ország egyik másik pontján, egy újabb szép munkába kezd. Nagyon hálásak vagyunk neki, hiszen az elmúlt nyolc évben,  számos fejlesztés, projekt, kulturális és művészeti program fűződik a nevéhez, s ő volt az, aki létrehozta a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot is. Munkája nyomán indulhatott el városunkban a felsőoktatás, amely évről-évre egyre sikeresebb, idén szeptemberben már több, 180 hallgató kezdi majd meg tanulmányait a képzési központunkban. Szívből kívánunk sok sikert a további feladataihoz, Isten segítse őt a következő szolgálatában – fogalmazott a városvezető. Michl József tájékoztatott arról, hogy augusztus 15-től Acsainé Dávid Ágnes helyére Berczelly Attila lép, aki a Városkapu Zrt. élén korábban már széleskörű tapasztalatot szerzett, és akinek megbízatását a képviselő-testület 2025 május végéig megszavazta.

A nyári rendkívüli ülésen egy másik személyi kérdésben is döntés született. Mivel Vas Judit, a Tatai Geszti Óvoda vezetője augusztus 14-től nyugdíjba vonul, pályázatot írtak ki az intézmény vezetői feladatainak ellátására. A felhívásra Szi-Benedek Sándorné, az óvoda munkatársa nyújtotta be jelentkezését, melyet a Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének határozatával létrehozott bizottság értékelt. A bizottság egyhangúlag támogatta Szi-Benedek Sándorné pályázatát, szakmai felkészültsége, személyisége és eddigi munkája alapján. Michl József úgy nyilatkozott: – Ezúton is hálásan köszönöm Vas Judit munkáját, és azt is, hogy kinevelte az utódját, így tanítványa, kollégája veszi át a vezetői feladatokat a jövőben. Szi-Benedek Sándornénak köszönjük az eddigi munkáját, valamint, hogy egy szép, kerek, magas szakmai színvonalon megtervezett és megfogalmazott pályázatot nyújtott be, melynek nyomán a Geszti Óvoda és tagintézménye, az agostyáni óvoda is tovább szépül, gazdagszik majd.

A képviselők szavaztak még egy ingatlannal kapcsolatos döntésről, valamint a Malomkert projekt pénzügyi lezárásáról is. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete a tervek szerint szeptember végén tartja majd következő ülését.