Sajtóközlemény-Projektzáró – pihenőpark kialakítása a volt Piarista Rendház függőkertjében

A Tatai Rend-ház Kft. támogatást nyújtott be a Tata Helyi Akciócsoport részére a Széchenyi 2020 program keretében. A projekt célja a tatai volt Piarista Rendház függőkertjének megújítása volt. A fiatalok és az idősebb korosztály közti kapcsolatok erősítése, a felsőoktatásban való részvétel támogatása, aktív pihenés biztosítása.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00860 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 keretében valósult meg, nettó 5,5 millió Ft európai uniós támogatásból. A támogatás mértéke 100%.

A Tatai Rend-ház Kft. területén három teraszos függőkertként kialakított kert található az Öreg-tó irányában. A kertben elsőként a legfelső szint került felújításra. A volt Piarista Rendház függőkertjének megújítása szükségszerű volt a felsőoktatásban tanulók, a hozzánk érkező aktív korúak, valamint a szépkorúak részére is. Mint újabb oktatási és pihenő tér pozitív elem lesz valamennyi vendégünknek a közösségek alakulása és fejlődése szempontjából.

A fejlesztés célja elsősorban az volt, hogy új közösségi tér alakuljon a volt Piarista Rendházban és váljon ez a tér vendégeink kedvenc helyévé!

A felújítási munkák 2022. június 13-án a megkezdődtek és 2022. augusztus 15-én befejeződtek. Megújult a támfal, a lépcső, kiépítésre került a kijáratot és a lépcsőt összekötő szakasz, valamint kihelyezésre került 2 db kerti pad és 2 db hulladékgyűjtő is.

A projektről bővebb információkat a www.tatairendhaz.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Acsainé Dávid Ágnes