Semmelweis nap alkalmából köszöntöttük az egészségügyben dolgozókat

Tata Város Önkormányzata idén június 28-án rendezte hagyományos, városi Semmelweis-napi ünnepségét a Hotel Gottwaldban.

205 évvel ezelőtt, 1818. július 1-jén született Budán Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője, a magyar orvostudomány egyik legnagyobb alakja. Semmelweis Ignác születésnapja a magyar egészségügy napja is egyben, melyhez kapcsolódóan az önkormányzat minden esztendőben köszönetet mond  a tatai kórház orvosainak és dolgozóinak, a városunkban és vonzáskörzetében dolgozó orvosoknak, a házi, gyermek, fogorvosoknak és munkatársaiknak, a védőnőknek, a mentőszolgálat közösségének, a gyógyszertárak gyógyszerészeinek és kollegáinak, a tatai gyógytornászoknak, a helyi egészségügy valamennyi dolgozójának.

Michl József polgármester a helyszínen ünnepi beszédében köszönetet mondott  mindenkinek, aki térségünkben és városunkban az egészségügy területén vállal feladatot, hangsúlyozva, hogy bár a koronavírus-járvány miatti nehéz időszakot követően azt hihetnénk, végre fellélegezhetünk, ez nincs így, hiszen az egészségügyben dolgozók számára a pandémiát követően újabb nehézségekkel, kihívásokkal teli időszak kezdődött el. A városvezető úgy fogalmazott: – Nehéz minden esztendőben újat mondani köszönetnyilvánításként, hiszen vannak az életünkben olyan visszatérő ünnepi alkalmak, amikor évről-évre találkozhatunk és hálát adhatunk a Teremtőnek, valamint egymásnak, így most azok nevében mondok köszönetet önöknek, akik ezt nem tették meg. A magyar egészségügy napja alkalmából azt kívánom, hogy Semmelweis Ignác példája vezessen minket, az önzetlenség, a jóindulat és a tenni akarás, s hogy minden gyógyító megtalálja és megőrizze a lelki egészségét, egyensúlyát, amely elengedhetetlenül fontos része a munkájának.

Az eseményen külön köszöntötték azokat az egészségügyi dolgozókat, akik 2023-ban jubileumi évfordulót ünnepelnek:

-Neuberger Józsefet, a tatai mentőállomás munkatársát, volt vezetőjét, aki 40 éve dolgozik az egészségügyben.

-Bartáné Fischer Viktória védőnőt, aki 35 éve dolgozik az édesanyákért, a gyermekekért, a családokért.

-és Kaposi Melinda védőnőt, aki pedig 3 évtizede végzi feladatait a védőnői szolgálat kötelékében.

Mindannyiuknak szívből gratulálunk, nekik és a Tatán dolgozó egészségügyi szakembereknek és munkatársaiknak sok erőt kívánunk hivatásukhoz, és jó egészséget a mindennapokban!

Az ünnepségen közreműködött Csölley Martin operaénekes és Alszászy Gábor zongoraművész.