Skoflek Istvánra és Almády Zoltánra emlékeztek a várban

„Mester és tanítványa” címmel, a család, barátok, ismerősök emlékeztek dr. Skoflek Istvánra és Almády Zoltánra november 18-án a Tatai Várban.

Skoflek István, állami díjas paleontológus, az Eötvös József Gimnázium egykori tanára, a Herman Ottó Kör megalapítója, akinek kiemelt szerepe volt a vértesszőlősi ősember lelőhelyének feltárásában. Fiatalok sokaságának adta át a természet szeretetét, s ő hozta létre a tatai múzeum természettudományos gyűjteményét. Almády Zoltán barlangkutató, a tatai Megalodus Barlangkutató és Geológiai Szakcsoport vezetője, Tata barlangjainak és karsztjelenségeinek kutatója, ismerője volt, aki Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült 2011-ben a tatai barlangok feltárásában, valamint a város és környéke földtudományi kincseinek népszerűsítéséért végzett munkája elismeréseképpen.

Az emléküket felidéző esemény szervezésében együttműködött a Kuny Domokos Múzeum, az Esterházy Ferenc Baráti Kör Egyesület és Skoflek Katalin, aki köszöntőjében a várban úgy fogalmazott: – Skoflek István és Almády Zoltán olyan értékeket közvetítettek, amelyek a mai napig áthatják az életünket. Tudományos munkásságuk mellett mindketten igazi szív-emberek is voltak, akik közvetlenül, melegséggel fordultak másokhoz és képesek voltak arra, hogy közösségeket építsenek maguk köré, a természetszeretet mentén.

A találkozón személyes és szakmai emlékeiket idézték fel a résztvevők és az előadók, a „Tata és térsége értékei-Emberek és emlékek” c. programsorozat részeként.