Sportfórumot rendeztek az edzőtáborban

Sportfórumot rendeztek március 18-án a Tatai Edzőtáborban, ahol egy országjáró körút keretében mutatták be azt az új kiadványt, mely a magyar sport utóbbi éveinek eredményeit, fejlesztéseit és mutatóit foglalja össze.

A magyar kormány megbízásából készült, „Hajrá, magyarok!” címet viselő kiadványt Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó mutatta be a sajtó képviselőinek valamint a megjelent sportszakembereknek, sportvezetőknek és testnevelőknek. Vári Attila a fórum előtti sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, 2010 óta egy óriási létesítmény és sportfejlesztés zajlott le hazánkban, melynek eredményeit ő maga is örömmel tapasztalta, hiszen aktívan sportolt már a 2010-et megelőző időszakban is, így saját életében követhette nyomon a pozitív változásokat.

Az új kiadvány többek között sorra veszi a kiemelt sportszervezetek támogatását, a diáksport és utánpótlás programokat, az iskolafejlesztések eredményeit és a sportágfejlesztési támogatások rendszerét, 2020-ban 127 milliárd forint volt a sportszektor költségvetési támogatása. A kiadvány részletezi sportsikereinket is, tavaly Magyarország 20 medállal zárta a tokiói nyári olimpiát, emellett pedig hazánk második legsikeresebb paralimpiai szereplését könyvelhettük el.

A tatai sajtótájékoztatón Bencsik János országgyűlési képviselő elmondta, hogy az elmúlt időszakban a Tatai-medencében 30 milliárd forint értékű létesítményfejlesztés valósult meg. Ennek része többek között a Tatai Református Gimnázium új tornaterme, a Vaszary Iskola jelenlegi fejlesztése melynek során bővítik a tornatermet, elkezdődött az edzőtábor új uszodájának tervezése, Tatabányán tornacsarnok épült az Árpád Gimnáziumban és épül a Katolikus Gimnáziumban is, elkészült a multifunkcionális rendezvénycsarnok, valamint jégpályafejlesztés is zajlott a megyeszékhelyen.

Az elmúlt esztendők sportfejlesztései Tatán szintén számos újdonságot hoztak. Többek között 2017 -ben új, „D” típusú sportparkot adtak át a  Cseke-ligetben, s a program folytatásaként 2018 őszén kezdődött meg két, egyenként 90 m2-es  „C” típusú sportpark létesítése is, melyek a Kazincbarcikai utcán és a Bacsó Béla út 66. számú lakótelepen, a meglévő játszóterek mellett találhatóak. 2019-ben az Építők parkjában létrejött egy 600 m2 alapterületű játszótér, egy 900 m2-es készségfejlesztő kalandpark, valamint egy fitnesz park és komplex sportpálya  2500 négyzetméteren. 2020-ban avatták fel a Bacsó Béla út 66/9 szám alatti társasház mögötti területen a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen kialakított új műfüves grundpályát, év végére pedig elkészült egy másik műfüves grundpálya a Kazincbarcikai utcai játszótér mellett. Műanyag kézilabdapálya épül a Jávorka Iskola udvarán, elkészült a pumptrack pálya az Építők parkjában, gyerekek edzésére kialakított helyszínnel bővültek a Cseke ligeti teniszpályák, valamint megkezdődött a TAC nagyméretű, műfüves futballpályájának építése is.