Szépen fejlődnek a palánták a Városgazda üvegházában

Természetesen idén is gondoskodnak a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai arról, hogy virágok szépítsék városunk utcáit, köztereit.

A Kft. fűtött üvegházában március óta több tízezer palánta növekszik – tájékoztatott dr. Szerencsi Richárd cégvezető, aki elmondta azt is, hogy további palánták nőnek még a Városgazda számára külső kertészetekben is, így a tartósan jó idő beköszöntével pár hét múlva már több, mint 40 ezer tő növényt ültetnek majd ki. Dr. Szerencsi Richárd sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: – Idén sem szervezünk palántavásárt, ugyanis szeretnénk az összes növényt kiültetni, így azok a tataiak örömét szolgálják majd az első fagyok beálltáig.

Tata közterületeire több, mint 40 féle növény kerül majd ki, többek között a Kossuth és a Kodály térre, a Hősök terére, a vár környékére, az Öreg-tó parti sétányra, a körforgalmakba, az Esterházy-kastély környezetébe. A kiültetésre váró virágok között van például pillangóvirág, dísz édesburgonya, büdöske, papagájfű, párnacserje, kakastaréj, hamvaska, díszcsalán, zsálya, paprika, kristály és legyezővirág, fátyolka, dália, menyecskeszem és margaréta is.

A kiültetésig a Városgazda munkatársai felügyelik és gondozzák a palántákat.