Szeptember 14-én és 15-én újra SVÉT Tatán!

2024-ben is városunk ad otthont a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) éves gasztro találkozójának, melyre szeptember 14-én és 15-én várják az érdeklődőket az Esterházy-kastély parkjában.

A SVÉT 14.0 – gasztronómiai élmények és kulturális programok fesztiváljának tematikája idén a “Mama főztje” lesz, az esemény kiemelt alapanyagai pedig a magyar szarvasgomba, a mangalica, a szilva és az alma.

Az Esterházy-kastély parkjában felállított „mobil” éttermek és vendéglátóhelyek sorában többek között ott lesz az Anyukám Mondta Étterem Encsről, az Erhardt Étterem és Panzió Sopronból, a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből, a Harrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, a Macok Bisztró és Borbár Egerből és természetesen a tatai Platán Gourmet Étterem. Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség érkezik hozzánk a SVÉT-re, idén újra kiegészülve a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárral.

A gasztronómiai élmények mellett a hazai kistermelők és kézművesek is bemutatják termékeiket, például kézműves sajtokat, olajokat, borecetet, mustárokat, szörpöket, mézeket, sáfrány lekvárokat is kóstolhatunk. A Pannon Bormíves Céh és a Neszmélyi Borút Egyesület finom borokkal és pezsgőkkel vesz részt az eseményen, ahol a Pálinka Nemzeti Tanács tagjainak termékeit is kóstolhatjuk és emellett a kézműves sörök kedvelői sem maradnak majd szomjasak.

További részletek:

https://www.facebook.com/stilusos

https://svet.hu/hu/2024/09/svet-140