Szőgyéni iskolások érkeztek Tatára

Az április 28-án Szőgyénben rendezett 20. Anyanyelvi Vetélkedő győztes csapatának négy tagját és kísérő tanárát köszöntötte Dr. Varga András, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke május 31-én a Városháza dísztermében.

A helyszínen Baracska Anna, Koncser Dorina, Kunyik Laura, Smidt Tamara valamint Nothart Erika, a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola igazgatóhelyettese vett részt a kötetlen találkozáson, melyen Osgyáni Zsuzsanna, az önkormányzat nemzetközi kapcsolatokért felelős referense és Szabó Szerafina, a vetélkedő feladatainak összeállítója is köszöntötte a vendégeket.

Két év járvány miatti kényszerpihenő után hirdette meg újra idén Tata Város Önkormányzata a Csongrády Lajos Alapiskola diákjainak a játékos anyanyelvi vetélkedőt, amely kerek évfordulót ünnepelhetett. A huszadik alkalommal megrendezett vetélkedőre nyolc négyfős csapat jelentkezett, a szőgyéni intézmény 5.- 8. osztályos tanulói közül. A verseny első helyezett csapatát már hagyományosan, minden évben vendégül látja Tata, idén egészen vasárnap reggelig itt maradnak a diákok, akik a következő napok során felkeresik majd városunk nevezetességeit, meglátogatják testvérintézményüket, a Fazekas Iskolát, pénteken egy budapesti kirándulásra mennek a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából hozzánk érkező vendégeinkkel, majd június 4-én részt vesznek a városi megemlékezéseken és a Patara Fesztiválon. A szőgyéni diákok a hét második felében együtt lesznek szovátai és magyarkanizsai társaikkal, akik az önkormányzat által szervezett online anyanyelvi – kulturális játékokban elért eredményeik alapján kaptak meghívást hozzánk.