Szomorúfűzekkel gazdagodott a Fényes fürdő területe

Idén már több, mint 150 facsemetét ültetett el városunkban az önkormányzat, szeptember 18-án a Fényes Fürdő gazdagodott árnyat adó fákkal.

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. együttműködésével, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. közreműködésével 50 fát ültettek ki a strand területére, ahol dr. Cseh Georgina, a Városkapu Zrt. vezérigazgatója elmondta: – Nagyon vártuk az őszi szezon beköszöntét, hogy a strand üzemeltetésével járó feladatokon kívül foglalkozhassunk ennek a területnek a további szépítésével is. 50 szomorúfűz csemetét vásároltunk közel félmillió forint értékben, hogy ezzel az egyébként itt őshonos fajjal gazdagítsuk a strandot, ezáltal az eddiginél jóval több árnyas helyszínt biztosítva majd a fürdőzőknek.

Az önkormányzat hosszú ideje, városszerte tudatosan végzi a faültetéseket, Csicsai Frigyes főkertész szakmai támogatásával és a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. segítségével. Rigó Balázs alpolgármester a témában úgy nyilatkozott: – Az idei, tavaszi ültetési időszakban már több, mint 100 facsemetét ültettünk ki tervezetten a Környei úti temetőtől az Öreg-tó partján keresztül az Angolkertig, és ebbe a sorba illeszkedik a strand területének fásítása is. Most ismét ültetési időszakban vagyunk, legutóbb a Gesztenye fasori csatornaépítési projekttel összefüggésben helyeztünk ki fákat a vasútállomás környezetében, és már zajlik a jövő év tervezése is, hogy tavasszal ismét folytathassuk ezt a munkánkat.

A fásítás során kiemelt fontosságú, hogy a kiültetett fák megerősödjenek és hosszú időn át megmaradjanak, ezért a Városgazda Kft. gyakorlatában már meghonosodott az öntözőzsákok használata, melyek nagy segítséget nyújtottak például a nyári vízutánpótlás biztosításában is.