Tájékoztatás a helyi közösségi közlekedés díjainak változásáról

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2023. decemberi döntése alapján 2024. február 1-től megváltozik a helyi buszjáratok tarifarendszere és jelképes összegért lehet a tatai helyi járatokra bérletet vásárolni. A döntés értelmében egységesen mindenki, aki tatai állandó, vagy ideiglenes lakcímkártyával rendelkezik, 150 forintért havi, 1800 forintért pedig éves bérletet tud vásárolni. Ez a kedvezmény biztosított a Tatai Kistérséghez tartozó településeken (Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Neszmély, Szomód, Tardos, Vértestolna) élők, valamint a városunkban dolgozók számára is.

A vonaljegyek és a nem Tatán élők számára szóló bérletárak is változnak 2023-hoz képest. A menetjegyek ára 200 forint, a mobil jegy ára pedig 190 forint lesz február elsejétől. A megváltott menetjegy az utazás napján korlátlan utazásra használható fel, az összes vonalon.

A 15 napos bérlet és a havi bérlet kivezetésre került, helyette 30 napos bérlet valamint éves bérlet váltható. A 2023. évi december havi, valamint az éves és időszakos bérletek érvényessége 2024. február 5. Az elővételben megváltott menetjegyek felhasználhatóságának és kezelési költség mentes visszaválthatóságának határideje 2024. február 29.

Az új díjszabási árú és megnevezésű díjtermékek (menetjegyek és bérletek) 2024. február 1-től kerülnek értékesítésre. A kedvezményes bérletek a tatai autóbuszállomáson működő elővételi pénztárban válthatóak meg, mivel a jogosultság ellenőrzése kizárólag személyes vásárlás esetén lehetséges. A pénztár nyitvatartási ideje munkanapokon 6:00 órától 16 óra 50 percig tart, emellett rendkívüli nyitva tartással várják az utasokat február 3-án szombaton 8.00 és 12.00 óra között. 

A „Tatai kistérségi lakosoknak és a Tatán dolgozóknak” feltétellel jelölt kedvezményes bérlettel a tatai, illetve a kistérségünkben állandó, vagy ideiglenes lakcímkártyával rendelkező lakosok utazhatnak, a lakcímet lakcímkártyával, míg a városunkban dolgozóknak a jogviszonyt munkáltatói igazolással kell igazolni. A Tatán dolgozók a munkáltatói igazolás alapján a jegypénztárban kiállított tárgyévre szóló bérletigazolványt válthatnak (díja 100 Ft), amivel a munkáltatói igazolás az ellenőrzések során kiváltható.

A munkáltatói igazoláshoz a mellékletben található sablon használható. A munkáltatói igazolás a tárgyévre szól, illetve határozott idejű munkaviszony esetén a tárgyév azon napjáig, amíg a munkaviszony tart.

A díjszabás változásairól és az utazási feltételekről szóló tájékoztató a csatolt mellékletben olvasható.

munkaltatoi-igazolas-minta_

Tata Tájékoztató_2024__KEM_TATA_bérlet vásárlás_20240201_A4

Tata utazási feltételek_240201