Tájékoztatás a március 7-én életbe lépő forgalmirend- változásról a vasútállomás környékén

A Gesztenye-fasorban, a Vasút utcában és környékén zajló csatornaépítés a következő, 5. üteméhez érkezett, melynek tervezett kivitelezési időszaka 2023.03.07. – 2023.04.10. közé esik. Ebben az időben a mellékelt rajznak megfelelően változik a helyszínen a forgalmi rend, március 7-én 10:00 órától.

Az ideiglenes forgalmi rend keretében:

– a Bacsó Béla út és a Gesztenye fasor kereszteződésében félpályás útlezárás lesz, jelzőlámpás irányítással! – kanyarodás nem biztosított a Vasútállomás, illetve a Gesztenye fasor irányába sem.

-a vasútállomás megközelítése a Honvéd utca irányából lehetséges kerülő (terelő) úton (Honvéd utca – Vasútállomás között jelzőlámpás irányítás lesz érvényben (útszűkület buszforgalom miatt).

-a Bacsó Béla út-Gesztenye fasor kereszteződésében lévő gyalogátkelő áthelyezésre kerül a Jázmin utca-Bacsó Béla út kereszteződésébe.

 

  1. március 7-én 10 órától a helyi járatos autóbuszok a Honvéd utca irányából, kerülő úton közelítik meg a vasútállomást!

 

Helyi járatú buszok esetében:

A lezárás miatt az 1, 1M, 1T, 1R, 2, 4, 4T, 6, 6T, 9, 9M jelzésű helyi autóbuszjáratok, az 1. számú főút – Honvéd utca (régi Szomódi út) – Honvéd utca – „Hadi út” – Vasútállomás terelő útvonalon közlekednek. Az érintett járatok a forgalmirend változásából adódóan többletmenetidővel érkeznek a vasútállomásra. A vasútállomás gyalogosan továbbra is elérhető marad a „Vasútállomás bejárati út” elnevezésű megállóhelyen leszállva.

Helyközi járatok esetében:

A 8706 Tata – Szomód – Dunaszentmiklós regionális vonalszámon közlekedő autóbuszjáratok a vasútállomás (Tata, vá.) elnevezésű megállóhely érintése nélkül közlekednek, a járatokról/járatokra a „Vasútállomás bejárati út” elnevezésű megállóhelyen lehet fel, illetve leszállni.

A helyszínen szöveges jelzőtáblák is tájékoztatják a közlekedőket a lezárásról és a vasútállomás megközelítési lehetőségeiről!

Ideiglenes forgtech V