Tájékoztatás forgalmi rend változásáról a VI. OCR Európa-bajnokság szombati napján

Június 8. és 11. között a Magyarországi OCR Sportszövetség szervezésében Tatán, és az edzőtáborban rendezik a VI. OCR Európa-bajnokságot. A futamok az edzőtáborban zajlanak, kivéve június 10-ét, amikor a 12 km-es verseny során a versenyzők a táv egy szakaszán elhagyják az Olimpiai Központot.

A szombati napon a verseny 8:30-kor kezdődik. A rajt az edzőtáborban lesz, majd a versenyzőket kis csapatokban indítják, szakaszosan, az utolsó csapatot a tervek szerint fél 4 -4 óra körül. A szombati táv teljesítésének átlagos ideje 3 óra, így aznap a futam várhatóan 18 óra és 19 óra között ér véget, a versenyszámon nagyságrendileg 1000 versenyző indul majd.

A szombati verseny az alábbi útvonalon zajlik:

Az edzőtábori akadályok teljesítését követően az útvonal a Cseke-tó partján folytatódik, ahonnan az Angolpark Erzsébet királyné téri bejáratánál jönnek ki és az Arnold hotel után a Malom patak árkában folytatják tovább versenyt. Az árokban haladva mennek át az Ady Endre út alatt és futnak tovább a Malom árokban, elhaladva a Malom és Kacsa mellett és a Malom árok Pötörke-malom előtti szakaszán jönnek ki az árokból, s folytatják a versenyt a Tópart sétányon a Vár irányába. Ezután megkerülik az Öreg-tavat, és az Építők-parkjában felállított akadálypályán áthaladva, újra visszatérnek az Öreg-tó partjára, elérnek az Új Kajakház Ökoturisztikai Központig, a központ melletti füves területen és a Vértesszőlősi út melletti kerékpárúton áthaladva, kiérnek a Vértesszőlősi útig, azon átkelnek, és a Wass Albert utcán végig haladva folytatják a versenyt. Kiérnek a Baji útra, ott átkelnek és az edzőtábor kerítése mellett folytatják a versenyt a Sport utca irányába, a Sport utcát elérve befordulnak, és haladnak egészen az Angolpark griff kapus bejáratáig, ahol befordulnak az Angolparkba, s az Esterházy kiskastély mellett elhaladva az edzőtábor hátsó bejáratán keresztül érnek vissza a versenyzők az edzőtáborba.

A szombati nap folyamán a verseny teljes ideje alatt a Wass Albert utca teljes hosszán, a Vértesszőlősi útnak az Ökoturisztikai Központ előtti szakaszán, valamint a Baji útnak a Wass Albert utcai kereszteződésénél lévő szakaszán    szakaszos lezárások lesznek.

A versenyre érkezők részben a Vértesszőlősi út melletti zöldparkolóban, részben a Baji út mellett, a volt Pezsgőgyár előtti területen tudnak parkolni, így ezeken a városrészeken is nagyobb gépjárműforgalomra kell számítani.