Tájékoztatás mezőgazdasági összeírásról

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Dunaszentmiklós, Neszmély és Tata településeken mezőgazdasági összeírást hajt végre Agrárium 2023 Gazdaságszerkezeti Összeírás (egyéni gazdaságok) elnevezéssel. Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2243.

Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 24. és 26. §-a alapján kötelező az adatfelvételre kijelöltek számára. Az összeírás az ország 941 településén mintegy 70 ezer gazdaságot érint.

Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a 2020. évi Agrárcenzus óta a gazdaságok szerkezetében bekövetkezett változásokat, ezáltal megfelelő minőségű adatok álljanak rendelkezésre a gazdálkodók, illetve a hazai és európai uniós döntéshozók részére. A jó döntések előkészítéséhez pontos, megbízható, hiteles, és naprakész adatok szükségesek.

Valamennyi adatszolgáltatónak biztosítja a KSH az önkitöltési lehetőséget 2023. május 15. és 31. között, amely időszak alatt a számukra legalkalmasabb időpontban teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről a KSH e-mailben vagy postai úton küld névre szóló tájékoztatást. Az önkitöltés lehetőségével nem élőket összeírók keresik fel személyesen 2023. június 1. és július 15. között.

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló összeírók végzik, akik fényképes igazolványukat az adatfelvétel megkezdése előtt kötelesek felmutatni. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableteken történik. Az összeírók kizárólag a címlistán szereplő címeket keresik fel.

A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel, és a válaszadók személyes adatait azoknak megfelelően védi.

Az adatfelvétel további részleteiről a www.ksh.hu/agrarcenzusok_gszo oldalon tájékozódhatnak.

Az összeírással kapcsolatos tudnivalókat a csatolt plakáton tekinthetik meg, a gazdaságszerkezeti összeírás témaköreiről a csatolt brosúrából tájékozódhatnak.

Kérem a tisztelt adatszolgáltatókat, hogy az összeírás sikeres lebonyolítása érdekében tegyenek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek online, vagy működjenek együtt a kérdezőbiztosokkal.

Tata, 2023. május 11.

 

                                                                                         Dr. Horváth József 

                                                                                                 jegyző

 

Agrárium 2023 Plakát

Agrárium 2023 brosúra