Tájékoztató a helyi buszközlekedés 2024. évi díjszabásáról

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt utazóközönséget, hogy a 2023. évre megváltott helyi járatos bérletek 2024. február 5-ig érvényesek.

A közszolgáltatásnak minősülő helyi személyszállítással összefüggő jogszabályi követelményeknek való megfelelés, a közlekedési társaság számára kötelező statisztikai adatszolgáltatás teljesíthetősége, valamint a helyi közlekedésben résztvevő utasok biztosítási szolgáltatásra való jogosultságának megteremtése érdekében 2024. február 1-től a Tatán vagy a Tatai Kistérség (Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Neszmély, Szomód, Tardos, Vértestolna) településein élő, állandó, vagy ideiglenes lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek, valamint a munkáltató igazolása alapján Tatán munkát vállalók 150 forintos áron válthatják meg 30 napos összvonalas bérletüket, az éves összvonalas bérlet ára pedig 1800 forint lesz. Eszerint az említett feltételek teljesülése esetén az utasok Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Volánbusz Zrt. javaslata alapján meghozott 2023. decemberi döntése értelmében 97,19%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg teljesárú bérletüket. A 30 napos és éves bérleteket a kedvezményre jogosító okiratok bemutatása mellett a tatai autóbusz-állomás jegypénztárában lehet megváltani 2024. február 1-től kizárólag személyesen.

A tanuló és nyugdíjas 30 napos bérlet ára 2024. február 1-től 100 forint, a tanuló és nyugdíjas éves bérlet díja pedig 1200 forint lesz.  de természetesen a Tatán tanuló általános és középiskolásoknak továbbra is térítésmentesen biztosított a helyi közlekedés.

A fenti kategóriákon kívül eső személyek számára 2024. február 1-től a 30 napos összvonalas bérlet 5350 forintért, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a CityApp Tata mobiltelefonos alkalmazásban történő vásárlás esetén 5000 forintért lesz megváltható. Az elővételben vagy az autóbuszon vásárolt, a megváltás napján korlátlan számú utazásra jogosító napijegyek ára 200 forint, mobilalkalmazásban történő vásárlás esetén 190 forint lesz.