Tájékoztatót szerveztek a Vasút utcai és Gesztenye fasori csatornaépítéssel kapcsolatban

A Vasút utcában, valamint a Gesztenye fasorban és környékén megvalósuló csapadékcsatorna építésével összefüggésben szervezett tájékoztatót az érintetteknek Tata Város Önkormányzata szeptember 13-án, a Vaszary János Általános Iskola Jázmin Utcai Tagintézményének tornatermében.

Michl József polgármester a helyszínen úgy nyilatkozott: – A beruházás elsősorban a Vasút utca egy részét, illetve a Gesztenye fasor teljes egészér érinti, s már most kérem és köszönöm az ott lakók türelmét, hiszen mint minden  építkezés, beruházás, ez is jár majd akadályokkal és érinti a mindennapjainkat. Ezért szerveztük meg a tájékoztatót, hogy beszélgessünk arról, pontosan mikor, mi fog történni az érintett utcákban.

Levélben mindenkit értesítettek már arról, hogy a Gesztenye fasoron élőknek lehetőségük van a saját házaiknál lévő csapadékelvezető csatornáikat rácsatlakoztatni az épülő, új csapadékvíz-elvezető hálózatra, ezzel kapcsolatban még jelentkezhetnek a kivitelezőnél vagy a Tatai Közös Önkormányzati Hivatalnál.

A találkozón a kivitelező TÁMÉP Kft. képviseletében Szabó Gyula adott tájékoztatást a munkák miatt várható útlezárásokról. Ezzel kapcsolatban Szabó Gyula elmondta:- A beruházás lassan a 2. üteméhez érkezik a Zrínyi utcától a Zsigmond utcáig, ami már jobban érinti a helyben lakókat, ugyanis a beközlekedés ezen a szakaszon nem lesz biztosított a kivitelezés ideje alatt, a lakók a szomszédos utcában tudnak majd megállni járműveikkel. Az ezt követő kivitelezési szakasz a Zsigmond utcától az 1-es sz. főútig terjed majd, ott szintén teljes lezárás lesz.

A kivitelezés a helyi járatú buszközlekedést is érinteni fogja, a 2-es számú busz ki fogja hagyni egy időre a Gesztenye fasori megállót és a Bezerédi úton keresztül fog kimenni a Bacsó Béla útra, így közelítve meg a vasútállomást.

A tataiak a kivitelezési időszak minden egyes szakaszáról, és a hozzá kapcsolódó közlekedési információkról folyamatos, pontos tájékoztatást fognak kapni a tata.hu oldalon, a város közösségi oldalán, a Tatai Televízióban és a Városkapu újságban egyaránt.