Tájépítészeti Nívódíjat nyert a tatai Malomkert

A Magyar Tájépítészek Szövetsége idén újra megrendezte a Tájépítészeti Nívódíj pályázatot, melyen a nyáron megnyílt tatai Malomkert sikeresen szerepelt és nyert. A Tájépítészeti Nívódíjat 2023-ban 10 kategóriában hirdették ki.

A Tájépítészeti Nívódíj megvalósult projekteket díjaz azzal a céllal, hogy megtalálja és értékelje a leginnovatívabb alkotásokat, melyek a tájépítészet elismertségét növelik, újszerűségük, műszaki és esztétikai kiválóságuk mellett hordozzák az azokon túlmutató értékeket, védik a meglévő értékeket, követik vagy egyeznek a fenntartható fejlődés elveivel.

A Malomkert projekttel a Korzó Tervezési Stúdió Kft. „Turizmus, vendéglátás kertépítészeti projektjei” kategóriában nyert, s a nívódíjjal kapcsolatban így fogalmaztak: „Nagyon büszkék vagyunk, hogy elismerték a jól sikerült közös munkát, ahol épület – kert – víz ily szoros egységet alkot, ahol a történeti kialakítás és a mai használat szervesen egyesül, ahol szinte minden korosztály találhat maga számára felfedezni valót.”

A Malomkert idén június 16-án nyitotta meg kapuit. A turisztikai attrakciót már az első szezonban 745 család, és több mint 3500 egyéni látogató tekintette meg, emellett osztálykirándulások, iskolai csoportok is szép számban látogatták a helyszínt.